سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آشنایی با سازه فضاکارها

در دنیای امروز با پیشرفت علوم و تکنولوژی ، نیازها و خواسته های جدیدی در زمینه مهندسی سازه رخ نموده است . سازه فضاکار یک سازه سه بعدی است که اجزای آن فقط تحت تاثیر کشش و فشار قرار دارند. این سازه ها به دلیل سادگی اجرا و زمان ساخت کوتاه، به صرفه و دارای قیمتی مناسب می باشند. سازه های فضا کار انواع مختلفی دارند که رایج ترین آن ها شامل شبکه های تخت، چیلیک یا قوسی، گنبدی شکل، دیسکی، هرمی، سینوسی، نیم قوس، تخت شیب دار و قوسی و غیره می باشند    .

 

بدنه اصلی یک سازه فضاکار را اعضای آن سازه تشکیل می‌دهند. این اعضا در سازه‌های فضاکار، پروفیلهایی در اندازه و مقاطع مختلف می‌باشند. عمده‌ترین مقاطع بکار رفته در سازه‌های فضاکار مقطع دایره‌ای، به صورت توپر یا توخا لی ومقاطع نبشی یا قوطی است. سازه فضاکار شامل گره هایی است که از مهم ترین اجزای آن محسوب می شوند

 از مزایای مهم سازه فضار کار این است که تمام اجزای شبکه سقف خرپای فضایی بصورت پیش ساخته و قابل حمل است، شرکتهای سازه فضاکار در مقایسه با سوله سازان سنتی از سرعت تولید، حمل و نصب سازه ای خوبی برخوردار است   .

سازه ها براساس مصالح در 3 نوع سازه فضاکار فولادی، سازه فضا کار آلومینیومی، سازه فضاکار چوبی وجود دارند. که سازه های فولادی پرکاربردترین انواع متریال در ساخت سازه ها هستند.با توجه به وجود فولاد در کشور، معمولا برای ساخت سازه ها در ایران، از لوله های فولادی و گوی توپر برای اتصال یا پیوند شبکه سازه فضاکار استفاده می کنند.اما بدیهی است که طیف وسیعی از اتصالات وجود دارد که برحسب نیاز پروژه مورد استفاده قرار می گیرند.

از ویژگی های  متمایز سازه های آلومینیومی سبک بودن آن هاست. و همچنین آلومینیوم در برابر خوردگی مقاوم است.

جهت آشنایی بیشتر با سازه فضاکارها به سایت رخ بام سازه مراجعه کنید.